PIVOVAR SPEIDEL BRAUMEISTER 500 l

Kapacita a dodání

Kapacita: 500 l
Záruční doba: 24 měsíců
Dodací lhůta: 4 - 6 týdnů

Cena

Cena bez DPH: 642 600 Kč
Cena s DPH: 777 546 Kč
Poptávka  

Plně automatické ovládání zajišťuje kvalitu při vaření individuálních receptů a řídí přesně každou fázi vaření podle nastaveného času a teploty.  Proces čištění je snadný a rychlý.

Celé zařízení je mobilní  a požadovaný prostor na instalaci oproti tradičním pivovarům je minimální.

  •  vyroben z nerezové oceli
  •  množství 500 litrů vyrobeného piva (normální pivo) = cca 550 l mladiny
  • Max. 120 kg sladu

technologie

  • Topnou spirálou: 6 x 3000 W topení
  • Čerpadlo: 370 W
  • Napájení: 400 V
    (. Pojistka nejméně 32 Amp.)
  • Celkový příkon: 18,4 kW
  • Chlazení: 1,8 m2 opláštění plocha
    s whirlpool, s ledovou vodou po dobu asi 2 hodin při teplotě 25 ° C a
    po kratší dobu potřebné dodatečné vnější chlazení
  • Ovládání: Plně automatická regulace
    (teplota, doba, čerpadlo)
  • Maximální množství sladu. 120 kg
  • Váha 200 kg

row]

Obrázek10

Programování

V závislosti na receptuře piva se varna naprogramuje na odpovídající dobu vaření piva. Přepnutím na automatické vaření se spustí proces vaření. Ovládací zařízení provází uživatele jednotlivými kroky postupu a prochází zcela automaticky čtyřmi fázemi vaření.

[/row]

Vystírka

V závislosti na receptuře se přivede voda a zahřeje na 38°C. Následně se nasadí sladové potrubí se sítovými vložkami. Mezi sítové vložky se nasype slad. Sladové potrubí je upevněno pomocí třmenu a táhla.


Rmutování a vaření piva

Zapne se čerpadlo. Pomocí vytvořeného okruhu vody / mladiny se ze sladu vyloučí škrob. Čtyři fáze vaření piva probíhají podle naprogramování například následovně:

bílkovinový odpočinek: 55°C, asi 5 min.
maltózový odpočinek: 63°C, asi 30 min.
zcukřující odpočinek: 72°C, asi 20 min.
zcukřující odpočinek: 78°C. asi 10 min.


Čeření

Po dokončení uvedených čtyř fází se ozve signální tón. Nyní se provádí proces čeření snadno a rychle tím, že se vyjme sladové potrubí. U varny 200 a 500 l to se tento krk provádí pomocí zvedacího zařízení. Nechá se několik minut odkapat a odstraní se – k dosažení ještě lepšího výtěžku je možno slad prolít vodou.


Chmelovar

Při otevřeném víku se mladina vaří 80 minut, přičemž se několikrát přidá chmel. Odpařená voda se nahrazuje přidáním čerstvé vody, popřípadě se může přídavkem nebo vypuštěním vody následně nastavit koncentrace mladiny v pivu. Táhlo pivovarského kotle slouží rovněž jako zařízení pro měření výšky hladiny. Po uplynutí fáze chmelovaru se opět ozve signální tón.


Kvašení a zrání

Po varu mladiny se mladina co nejdříve ochladí pomocí chladiče mladiny nebo u varny 200 a 500 litrů pomocí dvojitého pláště na teplotu kvašení, smíchá se s kvasinkami a nechá kvasit v dostatečně velké nádrži (příslušenství). Po několika týdnech uložení dle typu piva je možno dobře vychlazené pivo ochutnat.

Kontaktní formulář

Preferuji kontakt *

Mám dotaz

DOSTAL

Leoš Dostál

Obchod a marketing
+420 602 655 544