SPEIDEL BRAUMEISTER starter kit 200 l

Kapacita a dodání

Kapacita: 200 l
Záruční doba: 24 měsíců
Dodací lhůta: 8 týdnů

Cena

Cena bez DPH: 489 752 Kč
Cena s DPH: 592 600 Kč
Poptávka  

Sestava pivovaru PS 200 pro vaření piva 2 hl na várku

Buďte svobodní… a vařte pivo s chutí!

Zastupujeme předního německého výrobce pivovarských technologií a nádob, společnost Speidel Tank GmbH. Spolu se zařízením pro výrobu piva nabídneme originální receptury, které vás na dodaném zařízení naučíme vařit. Součástí našich služeb je také prodej všech surovin potřebných k výrobě daného typu piva.

Orientační náklady na vaření piva světlý ležák 12° v objemu 200 litrů* bez DPH.

Přesné náklady jsou závislé na aktuálních cenách surovin a energií, spotřební daň je závislá na obejmu výstavu piva za rok

PoložkaNáklady
Slad, chmel a kvasnice 1.426,00 Kč
Energie1.031,00 Kč
Voda a sanitace160,00 Kč
Spotřební daň 435,00 Kč
Celkový náklad na 500l várku 2.321,00 Kč
Cena za 0,5 litru 5,80 Kč

Záruční lhůta 24 měsíců – platí od uvedení zařízení do provozu.

Dodací lhůta – 8 týdnů od objednání se zaplacenou zálohou. Platí pro ČR.

Dokumenty potřebné od investora: Technické výkresy objektu, připojení vody, plynu, elektrické rozvody a kanalizace. Chemický rozbor vody.

Sestava pivovaru PS 200 pro vaření piva 2 hl na várku

Kompletní sestava pivovaru  SPEIDEL BRAUMEISTER starter kit 200 l. Počítá se s zráním piva v KEG sudech v chlazené místnosti.

Mačkadlo sladu

Výkonné dvouválcové elektrické mačkadlo sladu s regulovatelnou mezerou mezi válci, včetně násypky a stojanu.

Varna 2 hl nerez

automatická varna 2hl v nerezovém provedení, topné těleso 3 x 3000 W, automatické ovládání vaření (teplota, čas, čerpadlo), maximální množství sladu 42 kg.

 

Fermentační tank 2,4 hl – 1ks

Fermentační tanky jsou vyrobeny z celonerezové oceli s plášťovým chlazením. Speciální 3D povrch usnadňuje čištění. Průměr 55 cm, výška 153 cm.

Chlazení

Chladící agregát Chilly 1,7 kW

Chlazení mladiny a piva je zajištěno směsí monopropylen-glykolu a vody o teplotě -1°C až -2,0°C, která se zchlazuje ve výrobníku chladu.

Služby, které jsou součástí cenové nabídky

  • kompletní pivovar uvedeme do provozu
  • uvaříme první várku piva
  • zaškolíme personál
  • dodáme originální receptury
  • poradíme s marketingem pomůžeme s návrhem logotypu

Obrázek10

Programování

V závislosti na receptuře piva se varna naprogramuje na odpovídající dobu vaření piva. Přepnutím na automatické vaření se spustí proces vaření. Ovládací zařízení provází uživatele jednotlivými kroky postupu a prochází zcela automaticky čtyřmi fázemi vaření.

 


Vystírka

V závislosti na receptuře se přivede voda a zahřeje na 38°C. Následně se nasadí sladové potrubí se sítovými vložkami. Mezi sítové vložky se nasype slad. Sladové potrubí je upevněno pomocí třmenu a táhla.

 


Rmutování a vaření piva

Zapne se čerpadlo. Pomocí vytvořeného okruhu vody / mladiny se ze sladu vyloučí škrob. Čtyři fáze vaření piva probíhají podle naprogramování například následovně:

bílkovinový odpočinek: 55°C, asi 5 min.
maltózový odpočinek: 63°C, asi 30 min.
zcukřující odpočinek: 72°C, asi 20 min.
zcukřující odpočinek: 78°C. asi 10 min.

 


Čeření

Po dokončení uvedených čtyř fází se ozve signální tón. Nyní se provádí proces čeření snadno a rychle tím, že se vyjme sladové potrubí. U varny 200 a 500 l to se tento krk provádí pomocí zvedacího zařízení. Nechá se několik minut odkapat a odstraní se – k dosažení ještě lepšího výtěžku je možno slad prolít vodou.

 


Chmelovar

Při otevřeném víku se mladina vaří 80 minut, přičemž se několikrát přidá chmel. Odpařená voda se nahrazuje přidáním čerstvé vody, popřípadě se může přídavkem nebo vypuštěním vody následně nastavit koncentrace mladiny v pivu. Táhlo pivovarského kotle slouží rovněž jako zařízení pro měření výšky hladiny. Po uplynutí fáze chmelovaru se opět ozve signální tón.

 


Kvašení a zrání

Po varu mladiny se mladina co nejdříve ochladí pomocí chladiče mladiny nebo u varny 200 a 500 litrů pomocí dvojitého pláště na teplotu kvašení, smíchá se s kvasinkami a nechá kvasit v dostatečně velké nádrži (příslušenství). Po několika týdnech uložení dle typu piva je možno dobře vychlazené pivo ochutnat.

 

Kontaktní formulář

Preferuji kontakt *

Mám dotaz

DOSTAL

Leoš Dostál

Obchod a marketing
+420 602 655 544