BRAUMEISTER 10 L

Kapacita a dodání

Kapacita: 10 l
Záruční doba: 24 měsíců
Dodací lhůta: 4 týdny

Cena

Cena bez DPH: 23 884 Kč
Cena s DPH: 28 900 Kč
Poptávka  

Automatická varna 10 l v nerezovém provedení, topné těleso 1000 W, automatické ovládání vaření (teplota, čas, čerpadlo), čerpadlo 9 W, napájení 230 V(nejméně 10 AMP), maximální množství sladu 2,8 kg.

Díky kompaktním rozměrům a snadnému ovládání je tento set ideální pro domácí a hobby použití. Automatické ovládání zajišťuje kvalitu při vaření předem nastavených, nebo individuálních receptů a řídí přesně každou fázi vaření podle nastaveného času a teploty.

 

Obrázek10

Programování

V závislosti na receptuře piva se varna naprogramuje na odpovídající dobu vaření piva. Přepnutím na automatické vaření se spustí proces vaření. Ovládací zařízení provází uživatele jednotlivými kroky postupu a prochází zcela automaticky čtyřmi fázemi vaření.

 

Vystírka

V závislosti na receptuře se přivede voda a zahřeje na 38°C. Následně se nasadí sladové potrubí se sítovými vložkami. Mezi sítové vložky se nasype slad. Sladové potrubí je upevněno pomocí třmenu a táhla.

 

Rmutování a vaření piva

Zapne se čerpadlo. Pomocí vytvořeného okruhu vody / mladiny se ze sladu vyloučí škrob. Čtyři fáze vaření piva probíhají podle naprogramování například následovně: bílkovinový odpočinek: 55°C, asi 5 min. maltózový odpočinek: 63°C, asi 30 min. zcukřující odpočinek: 72°C, asi 20 min. zcukřující odpočinek: 78°C. asi 10 min.

 

Čeření

Po dokončení uvedených čtyř fází se ozve signální tón. Nyní se provádí proces čeření snadno a rychle tím, že se vyjme sladové potrubí. U varny 200 a 500 l to se tento krk provádí pomocí zvedacího zařízení. Nechá se několik minut odkapat a odstraní se – k dosažení ještě lepšího výtěžku je možno slad prolít vodou.

 

Chmelovar

Při otevřeném víku se mladina vaří 80 minut, přičemž se několikrát přidá chmel. Odpařená voda se nahrazuje přidáním čerstvé vody, popřípadě se může přídavkem nebo vypuštěním vody následně nastavit koncentrace mladiny v pivu. Táhlo pivovarského kotle slouží rovněž jako zařízení pro měření výšky hladiny. Po uplynutí fáze chmelovaru se opět ozve signální tón.

 

Kvašení a zrání

Po varu mladiny se mladina co nejdříve ochladí pomocí chladiče mladiny nebo u varny 200 a 500 litrů pomocí dvojitého pláště na teplotu kvašení, smíchá se s kvasinkami a nechá kvasit v dostatečně velké nádrži (příslušenství). Po několika týdnech uložení dle typu piva je možno dobře vychlazené pivo ochutnat.

Kontaktní formulář

Preferuji kontakt *

Mám dotaz

DOSTAL

Leoš Dostál

Obchod a marketing
+420 602 655 544