Domácí pivovary Speidel Braumeister

BRAUMEISTER 10 L

HP domaci pivovary
Kapacita 10 l
28 900 Kč s DPH

Akční set B 10

speidel 10l hlavni
Kapacita 10l
32 900 Kč s DPH

Akční set B 20

speidel 20l hlavni
Kapacita 20l
45 900 Kč s DPH

Akční set B 50

speidels_braumeister_starterset_50_liter
Kapacita 50l
68 900 Kč s DPH

Profesionální set B 50

speidels_braumeister_50_liter-pro
Kapacita 50l
109 900 Kč s DPH

Kvasný tank SPEIDEL 60l

gaertank_60_liter
Kapacita 60l
19 900 Kč s DPH

Kvasný tank SPEIDEL 65 l

Kellermeister_65_Liter_BM_20_50_Liter
Kapacita 65 l
7 856 Kč s DPH

Kvasný tank SPEIDEL 30 l

Kellermeister_30_Liter_BM_20_50_Liter
Kapacita 30 l
6 900 Kč s DPH

Časté otázky

Jak dlouho to bude trvat, než budu moci pít první pivo?

Na vaření je třeba minimálně polovina dne. Prokvašení trvá podle množství a receptury tři až pět dnů a zrání v lahvích, party-sudech nebo nápojových nádobách dva až pět týdnů. Potom je možno pivo ochutnat.

Mohu vařit všechny druhy piva, které existují?

Ano. Pomocí pivovarského kotle je možno vařit všechny druhy piva: pšeničné pivo, světlé pivo, polotmavý ležák (Märzen), těžké pivo, Kölsch, Pils a mnoho dalších. Úspěch vaření závisí pouze na receptu, na přísadách a teplotě kvašení. Některé pivovarnické recepty zde najdete.

 Zvládnu to i jako začátečník?

Ano. Snadné používání pivovarského kotle umožňuje již začátečníkům uvařit dobré pivo. K pivovarskému kotli je přiložen podrobný návod na vaření piva a návod k obsluze. Součástí je také stručná instrukce, která vás provede krok za krokem celým procesem vaření piva. Pro zjednodušení vám nabízíme startovací sady a pivovarnictví balíčky se všemi potřebnými surovinami.
Pro první postup vaření piva byste si měli rezervovat trochu více času a přípravy pro první várku provést v klidu případně již den předem.

Jaké právní aspekty je nutno dodržovat?

Amatérští sládci, kteří připravují pivo ve vlastních domácnostech a pro osobní spotřebu, mohou produkovat bez daňové povinnosti až 200 litrů piva ročně. Toto pivo nesmí být prodáváno.

Mohu vařit i těžká piva? Jak v takovém případě postupovat?

Je možno vařit i těžká piva. Zde je nutno dosáhnout vyšší extrakt mladiny 16° P nebo 1068 SG snížením množství kapaliny při vaření.

V případě, že si přejete zachovat celkový objem a přesto dosáhnout velmi vysoký extrakt původní mladiny, je možno proces rmutování opakovat se stejnými mladinami.
To dovoluje základní mladiny až do 24 ° P nebo 1101 SG.

Jaká jsou maximální množství sladu?

K dosažení dobrého propláchnutí a promytí sladu není dovoleno překročit následující objemy náplně.
Pivovarský kotel 20 litrů: maximální vsázka (násyp) 6 kilogramů
Pivovarský kotel 50 litrů: maximální vsázka (násyp) 13 kilogramů
Pivovarský kotel 200 litrů: maximální vsázka (násyp) 45 kilogramů
Pivovarský kotel 500 litrů: maximální vsázka (násyp) 120 kilogramů

Mohu vařit libovolně malá množství?

Systém vyžaduje pro vaření určité minimální množství. Je třeba poznamenat, že topné spirály jsou ještě zakryté i v případě přetoku naplněného sladového potrubí.
Minimální množství pro 20 litrový pivovarský kotel: 16 litrů piva
Minimální množství pro 50 litrový pivovarský kotel: 40 litrů piva
Pro oba přístroje existuje krátké sladové potrubí, které umožňuje vaření poloviny objemu nebo méně.

Potřebuji tepelnou manžetu? K čemu je poklop z mědi/ušlechtilé oceli?

Tepelná manžeta pomáhá šetřit energií a zrychlený ohřev. Zejména pokud se vaří venku v chladu nebo ve větru. V neposlední řadě chrání manžeta před popálením při styku kůže s horkým kotlem.
Měděný poklop napomáhá ještě intenzivnějšímu vaření a umožňuje odvození chmelových par přímo do ovzduší pomocí spirálové hadice o průměru 100 mm, kterou je možno nasadit na otvor.
Typ: poklop je optimálně vhodný jako plnicí trychtýř na slad při plnění sladového potrubí.

Běží čerpadlo při vaření? Proč dochází k přerušení čerpání?

Aby nedošlo k poškození čerpadla v důsledku kavitace, čerpadlo se při teplotě asi 88°C vypne. V tomto okamžiku již mladina cirkuluje vlastním tepelným prouděním.
Přerušení čerpání probíhá v automatickém režimu programu v pravidelných intervalech vždy na dobu jedné minuty. To zajišťuje optimální vyluhování sladu, který se po každém přerušení čerpání opět usadí.